Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sülthagymás bagett

90 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A két fej hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és 15 perc alatt olajon aranybarnára pirítjuk. Jól összekeverjük, hagyjuk kihűlni.

Az összes alapanyagot a lepirított hagymával együtt a dagasztógép táljába tesszük, és 5 perc alatt bedagasztjuk. Dagasztás után 30 percre légmentesen lezárva meleg helyen kelesztjük.

Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát. Ne ijedjünk meg, az állaga nagyon könnyű lesz. Ahány baguette készül, annyi darabra osztjuk, és hosszúkás formára hengereljük a darabokat. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Pengével vagy egy éles késsel óvatosan ferdén, hosszanti irányban több helyen is bevágjuk. Hagyjuk pihenni 15 percig, megszórjuk liszttel. Addig a sütőt előmelegítjük.

Kb. 30 perc alatt 200 C-on (én légkeverés nélkül) pirosra sütjük.

Megjegyzés

Egyszerű, de finom szendvics-alap. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek