Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sültfokhagyma-krémleves

Hozzávalók

  • 1 fej fokhagyma
  • 1-2 tk olívaolaj
  • 4 ek vaj
  • 4 db burgonya
  • 2 db húsleveskocka
  • bors
  • 1 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 csokor újhagyma zöldje
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés

    1. A fokhagymát gerezdekre bontjuk, egy darab alufóliára tesszük, meglocsoljuk az olívaolaj jal, és 190 fokos sütőben 40-45 perc alatt puhára sütjük.
    2. A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a meghámozott és felkockázott burgonyát. Hozzáadjuk a leveskockákat, felöntjük 1 l vízzel, majd megsózzuk, megborsozzuk, és felforraljuk. Ezután közepes lángon addig főzzük, a krumpli megpuhul.
    3. Hozzáadjuk a leveshez a megtisztított fokhagymagerezdeket, és ismét felforraljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, pürésítjük botmixerrel, és a tejszínnel dúsítjuk. Végül erőteljesen megborsozzuk, majd a felkarikázott újhagyma zöldjével és a leforgácsolt parmezánnal megszórva tálaljuk.

      Még több fokhagymás recept >>> 

      Levesek >>> 

      Krémlevesek >>> 

      Tejszínes finomságok >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin