Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sültfokhagyma-krémleves

70 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A fokhagymát gerezdekre bontjuk, egy darab alufóliára tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és 190 fokos sütőben 40-45 perc alatt puhára sütjük.
  2. A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a meghámozott és felkockázott burgonyát. Hozzáadjuk a leveskockákat, felöntjük 1 l vízzel, majd megsózzuk, megborsozzuk, és felforraljuk. Ezután közepes lángon addig főzzük, a krumpli megpuhul.
  3. Hozzáadjuk a leveshez a megtisztított fokhagymagerezdeket, és ismét felforraljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, pürésítjük botmixerrel, és a tejszínnel dúsítjuk. Végül erőteljesen megborsozzuk, majd a felkarikázott újhagyma zöldjével és a leforgácsolt parmezánnal megszórva tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss