Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sültcékla-saláta kecskesajttal

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg cékla
  • 3 dl olaj
  • bors
  • 4 dkg napraforgómag
  • 20 dkg alma
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 40 dkg kecskesajt
  • 1 csokor piros retek
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csomag zsázsa
  • Az öntet:
  • 0,5 dl vörösborecet
  • frissen őrölt bors
  • 1,5 dl olíva olaj

Elkészítés

    1. A céklát megmossuk és meghámozzuk, majd kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy vastag falú serpenyőben az olajat forrósítunk, és megsütjsük benne a céklaszeleteket, közben sózzuk, borsozzuk.
    2. A napraforgómagot szárazon aranybarnára. Az öntethez keverjük össze egy tálkában a vörösborecetet a sóval, és a borssal, majd csorgassuk hozzá az olívaolajat, és addig keverjük, míg egyneművé válik.
    3. A jégsalátát megmossuk, a leveleit felcsíkozzuk, az almát és a reteket megmossuk, és felszeleteljük, majd egy nagyobb tálba tesszük, összeforgatjuk a salátával és a sült céklával, majd rácsorgatjuk a dresszinget.
    4. Tálaláskor a salátára tesszük a kecskesajtot, megszórjuk a napraforgómaggal és a megtisztított, kisebb darabokra vágott zöldhagymával, illetve a zsázsával, majd azonnal tálaljuk.

      ISTENI SAJTOS RECEPTEK - A GOUDÁTÓL A KECSKESAJTIG >>> 

      CÉKLA, A VITAMINBOMBA! ÍME A LEGJOBB RECEPTEK >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin