Sült zöldségek

default user icon
4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 padlizsán
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-1 zöld és piros húsú paprika
  • 3 cukkíni
  • 2 nagy paradicsom
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg (mélyhűtött) zöldbab (zöld hüvelyű)
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom

Elkészítés

    Előkészítés: A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Megszórjuk az ételízesítővel, és állni hagyjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A paprikát, a cukkínit, a paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, húsukat csíkokra, karikákra, gerezdekre vágjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

    Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megpirítjuk benne a hagymát. A padlizsánt leöblítjük, és a hagymához keverjük. Hozzáadjuk a zöldbabot (fagyosan), és kb. 5 percig pároljuk. A zöldségeket tűzálló tálba öntjük, megszórjuk a kakukkfűvel, a bazsalikommal, és a tetejére tesszük a cukkínit és a paradicsomot. Meglocsoljuk a maradék olajjal, ráöntünk 1 dl vizet, és a sütőben kb. 40 percig pároljuk. Közben 2-3-szor megkeverjük. Ha a víz túl gyorsan elpárologna, öntsünk még a zöldségekre! Sült, grillezett húsok kitűnő körete. Lepénykenyérrel, feta sajttal is nagyon finom.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
    1 adag: 221 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin