Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült zöldség három variációban

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • Sült paprika
  • 40 dkg piros húsú paprika
  • 40 dkg sárga húsú paprika
  • 4 evőkanál fehérbor ecet
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 6 evőkanál olaj
  • 5 dkg mandulaforgács
  • Édeskömény paradicsommal
  • 80 dkg édeskömény
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál fehérbor
  • 4 evőkanál (balzsam) ecet
  • 3 paradicsom
  • 5 dkg mandulaforgács
  • Pikáns rudak
  • 40 dkg kis cukkíni
  • 1 mokkáskanál őrölt koriander
  • 1 tojás
  • 8 dkg rizsliszt
  • 10 dkg sima liszt
  • 2 evőkanál mandulaforgács
  • bő olaj a sütéshez
  • hurkapálca

Elkészítés

    Előkészítés:
    A sütő 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A paprikákat kettévágjuk, kimagozzuk. Az édesköményt megtisztítjuk, megmossuk, és négyfelé vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát négybe, a fokhagymát apróra vágjuk. A cukkínik végeit levágjuk, megmossuk, a cukkínit hosszában kétszer félbe (négy rúdra) vágjuk.

    Elkészítés: A paprikákat héjukkal felfelé tepsire rakjuk, és betesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg a héjuk felhólyagosodik. A cukkíni tésztájához simára keverünk 4 dl hideg vizet a korianderrel, kevés sóval, a tojással, és végül kisebb adagokban a kétféle lisztet is beleszitáljuk. A masszát a hűtőben kb. 30 percig pihentetjük. Lehúzzuk a paprikák héját, a paprikákat egyforma csíkokra vágjuk. Az ecetet a cukorral és egy csipet sóval elkeverjük. Belenyomjuk a fokhagymát, beleszórjuk a kakukkfüvet, erőteljes mozdulatokkal belekeverjük az olajat, és a paprikákra öntjük. Legalább 1 órára betesszük a hűtőbe. Az édesköményhez felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, a fokhagymát és az édesköményt. Megszórjuk a cukorral, egy csipet sóval, és ráöntjük a bort és az ecetet. Lassú tűzön még 1-2 percig pirítjuk. Megszórjuk borssal, tálba öntjük, lefedjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük. A paradicsomok héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsukat apróra vágjuk. A kétszer 5 dkg mandulaforgácsot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. A cukkíni sütéséhez bőséges olajat forrósítunk. A tésztájába belekeverjük a 2 evőkanál mandulaforgácsot. A cukkínit lisztbe forgatjuk, lerázzuk róla, és hosszú hurkapálcára szúrjuk. A hurkapálca segítségével belemártjuk a cukkínit a tésztába, és a forró olajban aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és tányérra rendezzük. A paprikát megszórjuk a pirított mandulaforgács felével, a cukkíni mellé szedjük. A köményt összeforgatjuk a maradék mandulaforgáccsal és a paradicsomkockákkal, és szintén a tányérra rendezzük.

    Munka: kb. 1 óra 15 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva

    1 adag:
    Sült paprika: 286 kcal
    Édeskömény paradicsommal: 281 kcal
    Pikáns rudak: 520 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin