Elkészítés: 1. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, a zöldségeket egy drótkefével vagy érdes szivaccsal megmossuk, de nem hámozzuk meg, majd hosszú, nagyobb csíkokra, hasábokra vágjuk.
2. A zöldségeket tepsibe rakjuk, 2 evőkanál olívaolajjal összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a sütőbe tesszük, és 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
3. Közben elkészítjük a vinaigrette szószt. Sós vízben 10 percig főzzük a citromot (héjastul, egészben). A kihűlt citromot meghámozzuk, a héját összedaraboljuk, majd a héj alatti fehér részt eltávolítva a citrom húsát is felaprítjuk. A fokhagymát összetörjük, elkeverjük a mustárral. A citrom héját és húsát hozzáadjuk a mustárhoz, és habverővel folyamatosan keverve belecsurgatjuk a 6 evőkanál olívaolajat, ízlés szerint sózzuk.
4. A sütőből kivett forró zöldségeket a vinaigrette szószba mártogatva fogyasztjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre