Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült zöldség citromos vinaigrette szósszal

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, a zöldségeket egy drótkefével vagy érdes szivaccsal megmossuk, de nem hámozzuk meg, majd hosszú, nagyobb csíkokra, hasábokra vágjuk.

2. A zöldségeket tepsibe rakjuk, 2 evőkanál olívaolajjal összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a sütőbe tesszük, és 30-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

3. Közben elkészítjük a vinaigrette szószt. Sós vízben 10 percig főzzük a citromot (héjastul, egészben). A kihűlt citromot meghámozzuk, a héját összedaraboljuk, majd a héj alatti fehér részt eltávolítva a citrom húsát is felaprítjuk. A fokhagymát összetörjük, elkeverjük a mustárral. A citrom héját és húsát hozzáadjuk a mustárhoz, és habverővel folyamatosan keverve belecsurgatjuk a 6 evőkanál olívaolajat, ízlés szerint sózzuk.

4. A sütőből kivett forró zöldségeket a vinaigrette szószba mártogatva fogyasztjuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss