Elkészítés: A szalonnát zsírjára pírítjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót a kis pohár tejföllel összekeverjük, sózzuk. A kifőtt tésztát összekeverjük a szalonnával és a zsírjával, majd egy tűzálló tálba tesszük. Hozzákeverjük a tejfölös túrót, és közepesen előmelegített sütőbe tesszük. Míg sül, a nagy pohár tejfölt felhigítjuk annyi tejjel, hogy csak kicsit legyen folyós. Amikor a szalonna sercegni kezd (kb. 10 perc után), akkor leöntjük a tejes tejföllel. Még kb. 10 percig sütjük (enyhén pirulásig), majd kivesszük a sütőből. Forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre