Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült túrógombóc fahéjas tejföllel sütve

15 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a gombóchoz:
  • 1 kg túró
  • 20 dkg cukor (vagy gyümölcscukor)
  • 2 db tojás
  • 3 db zsemle
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola (kihagyható)
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • tej
  • Hozzávalók az öntethez:
  • 4 pohár tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • Hozzávalók a morzsához:
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • cukor

Elkészítés

1.

A szikkadt zsemléket áztassuk be annyi tejbe, amennyit felszív. Amint jól megszívta magát nyomkodjuk ki. Ezután keverjük össze a gombóc hozzávalóit.

2.

Vajazzunk ki egy jénait. Gyúrjunk tetszés szerinti méretű gombócokat, és fektessük le a tálba. Keverjük ki az öntetet, és öntsük nyakon a gombócokat.

3.

Süssük 200 fokon kb. 30 percig. Ha előbb elkezd lepirulni, vegyük ki.

4.

Amíg sül a gombóc, addig pirítsuk meg vajon a zsemlemorzsát, és adjunk hozzá pár evőkanál cukrot is. Ettől finomabb lesz a morzsa. Főleg ha kicsit karamellizálódik. Ezt borítsuk rá a sütőből kivett gombócokra.

5.

Tejföllel és porcukorral tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss