Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült töltött zsömle

MME MME
5 4.5/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zsömléknek levágjuk a tetejét (kb. 1-2 cm). Az alsó részt kivájjuk, hogy egy viszonylag vékony burok maradjon csak meg, a zsömlebelet félretesszük. A kalapokat és a kivájt zsömlék karimáját megvajazzuk. Kiborítjuk egy tálba a tejfölt, jól megszórjuk a fűszersóval (chilivel vagy borssal), megsózzuk, elkeverjük. A sonkát és a sajtot pici darabokra vágjuk, és azt is belekeverjük, ahogy a kis darabokra szaggatott zsömlebelet is. Az egészet összekeverjük, aztán a kivájt zsömlékbe adagoljuk. Visszatesszük a kalapokat, a zsömlék tetejére sajtot szórunk, és sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.

Megjegyzés

Gyorsan együk, mert eszméletlen tempóban fogy ez a kis melegszendvics-variáns. - MME

Ezek is érdekelhetnek