Elkészítés: A zsömléknek levágjuk a tetejét (kb. 1-2 cm). Az alsó részt kivájjuk, hogy egy viszonylag vékony burok maradjon csak meg, a zsömlebelet félretesszük. A kalapokat és a kivájt zsömlék karimáját megvajazzuk. Kiborítjuk egy tálba a tejfölt, jól megszórjuk a fűszersóval (chilivel vagy borssal), megsózzuk, elkeverjük. A sonkát és a sajtot pici darabokra vágjuk, és azt is belekeverjük, ahogy a kis darabokra szaggatott zsömlebelet is. Az egészet összekeverjük, aztán a kivájt zsömlékbe adagoljuk. Visszatesszük a kalapokat, a zsömlék tetejére sajtot szórunk, és sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre