Keress receptre vagy hozzávalóra

Sült töltött paradicsom

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szép nagy paradicsom
  • tengeri só
  • 4 kisebb burgonya
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 6 levél friss zsálya
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 8 szem fekete olívabogyó
  • 1 salottahagyma
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőt 180 okra előmelegítjük. A paradicsomok tetejét levágjuk, a kalapokat félretesszük. Egy teáskanál vagy egy kisebb kés segítségével kivágjuk a paradicsomok belsejét. Belül megsózzuk a paradicsomokat és felfordítjuk, így a só hatására kb. 30 perc alatt távozik a felesleges nedvesség a paradicsom húsából.

    Közben a burgonyákat sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomóval összetörjük. Egy tálba tesszük az összetört burgonyát, hozzáadjuk a darált sertéshúst, a mascarponét, az aprított zsályát és petrezselymet, olívabogyót, salottahagymát és a reszelt sajt felét, valamint 1 evőkanál olívaolajat. Alaposan összekeverjük a hozzávalókat.

    Egy kanál segítségével megtöltjük az így kapott töltelékkel a paradicsomokat. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és lefedjük a paradicsomok kalapjával. Sütőtálba helyezzük a megtöltött paradicsomokat, kevés vizet öntünk alá, kb. fél cm-re érjen fel a paradicsomok aljától. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin