Keress receptre vagy hozzávalóra

Sült töltött paradicsom sajtos paprikával

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 közepes paradicsom
  • 1 zsemle
  • 10 dkg gépsonka
  • 60 dkg színes húsú paprika, vegyesen
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 15 dkg krémsajt
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés: A paradicsomokat lobogva forró vízbe mártjuk 10 másodpercre, majd lehűtjük, és lehúzzuk a héját. Levágjuk a tetejüket, kikaparjuk a magjukat. Nagyon apróra összevágjuk a zsemlét és a sonkát. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát szeletekre vágjuk.

    Elkészítés: A zsemlét és a sonkát összekeverjük a petrezselyemmel, a tejföllel, és sóval, borssal ízesítjük. Ezt a tölteléket betöltjük a paradicsomokba. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A paradicsomokat tűzálló tálba rakosgatjuk, a töltelék tetejére reszelt füstölt sajtot szórunk, és a sütőbe rápirítjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a paprikát, és sózzuk, borsozzuk. Amikor kicsit megpuhult, rátesszük a krémsajtot és a tejszínt. Alaposan összekeverjük. A paradicsomok levágott kalapját kicsire szeleteljük, és hozzáadjuk a raguhoz. Összeforraljuk, majd a sült paradicsomok mellé öntjük.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
    1 adag: 529 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

erkai 12 évvel ezelőtt
Ha leszedem a héját, akkor nem nyilik szét a paradicsom sütés közben?

Hasonló Receptek

Magazin