Elkészítés: A krumplikat meghámozom, és 3-5 helyen bevágom, nagyságtól függően. Arra kell figyelni, hogy a krumplik alja egyben maradjon!
Egy nagy tepsibe olajat öntök, beleteszem a krumplikat. Egy kicsi bögrébe egy kevés olajat öntök, megsózom, majd egy ecset segítségével megkenem vele a krumplikat úgy, hogy a résekbe is kerüljön. 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm, a krumplik méretétől függően lehet több vagy kevesebb is ez az idő.
Amikor megsültek, a vágásokba teszem a felkarikázott virslit, főzőkolbászt és a hagymakarikákat. Ami nem fér bele a krumplikba, azt megsütöm a tepsiben mellette. Egy bögrében elkeverek egy kevés olajat sóval és az összezúzott fokhagymával, és mindegyik krumplit megkenem vele. 10 percig sütöm még.
Kiveszem a sütőből, majd a krumplik tetejét megszórom reszelt sajttal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre