Keress receptre vagy hozzávalóra

Sült töltött gömbcukkini

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 gömb-cukkini
  • A töltelékhez:
  • 1 salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb répa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 marék főtt kukorica
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A gömbcukkini leginkább töltésre alkalmas, nagyon zsenge, édeskés zöldség, és nem utolsósorban rendkívül látványos. A töltéshez a felső kb. 1/5 részét levágjuk – de nem dobjuk el, félretesszük, később ez lesz a töltött cukkini gömbünk kalapja. A cukkini belsejét karalábévájóval kiszedjük. A zsenge cukkinibelsőt felaprítjuk.

    Forró serpenyőben kevés olajon aprított salottahagymát üvegesre párolunk. Ehhez adjuk az aprított fokhagymát, majd az apró kockára vágott sárgarépát. Amikor kezd puhulni, akkor jöhet hozzá a cukkini húsa, majd a friss, aprított petrezselyem. Kb. 4-5 percig pároljuk, majd csemegekukoricát adunk hozzá, legvégül ízesítésként reszelt parmezánt szórunk a töltelékhez, és kevés szárított bazsalikommal fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A megpuhult tölteléket a cukkinik belsejébe töltjük. Tetejüket kevés parmezán sajttal még megszórjuk, majd visszahelyezzük rájuk a korábban félretett kalapokat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük – ujjnyi vizet önthetünk a sütőedényünk aljára, mely segít, hogy könnyebben párolódjanak a zöldségek.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin