Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült tofukockák sütőtökkrémmel

MME MME
4.5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A tofuhoz:
  • 25 dkg tofu
  • 6 evőkanálnyi Teriyaki-szósz (hazai ázsiai boltokban kapható)
  • 1-1 evőkanálnyi világos és sötét szezámmag
  • 2 evőkanálnyi olívaolaj
  • só, bors
  • A sütőtökkrémhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg sütőtök héj nélkül
  • 1 teáskanálnyi vaj vagy margarin
  • 1 narancs leve
  • 1 evőkanálnyi citromlé
  • 10 dkg cakkos szélű saláta

Elkészítés

Elkészítése: Kockára vágjuk a tofut, meglocsoljuk a Teriyaki-szósszal, és hagyjuk pácolódni egy fél órát. A sütőtökös tartárhoz megtisztítjuk a hagymát, majd a sütőtökkel együtt felkockázzuk. Forró olajon megpirítjuk, majd felöntjük a narancs levével, és hagyjuk kb. 6 percig főni. Hozzákeverjük a citromlevet, sóval és borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni. A salátát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, majd a sütőtökhöz keverjük. A krémet formába töltjük, majd kiborítjuk egy-egy tányérra. A szezámmagokat összekeverjük, meghempergetjük bennük a tofukockákat, majd forró olajban minden oldalukon aranybarnára sütjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd a sütőtökkrémre rendezzük.

Megjegyzés

1 adag: 240 kalória, 14 g fehérje, 14 g zsír, 12 g szénhidrát
Elkészítési idő: kb. 35 perc

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss