Sült tengeri hal hagymaágyon

default user icon
9 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • mélyhűtött tengeri halfilé, étvágy szerint
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • halas fűszerkeverék
  • 1 dl növényi tejszín
  • mustár
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: Kiolvasztom a filét, megszórom sült halak fűszerkeverékkel.
    A tejszínt elkeverem ízlés szerint mustárral és borssal. A tepsit kikenem light margarinnal. Vékonyra vágom a hagymát, ezzel leborítom a tepsi alját. Ráhelyezem egymás mellé a szeletekre vágott halfilét. A halfiléket vékonyan megkenem a mustáros, borsos tejszínnel. Ahol még találok helyet, oda megpucolt, szeletekre vágott krumplit teszek, hogy együtt süljön. A tepsit beborítom fóliával, be a sütőbe. Amikor már megsült a hal, leveszem a fóliát, és kb. 20 percet még pirítgatom. Frissen és felmelegítve is tökéletes!!!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

trinen 1 évvel ezelőtt
Köszi a receptet. Mivel halas fűszerkeverékem nem volt otthon, így a következő öntet került rá: tejföl, só, bors, citrom leve, mustár, petrezselyem. Fincsi lett.
Péntek Csaba 5 évvel ezelőtt
jó! én tettem facsart citrom lét a halra. de nagyon jó a recept!
Khell Juli 6 évvel ezelőtt
ez isteni! az egyik kedvencem! bármilyen fűszerkeverékkel finom lesz és még csak ki se kell engedni a halat, egyből a fagyasztóból ha beteszem, akkor is finom lesz.
Szilvi 7 évvel ezelőtt
Az első halas étel ami ízlett! Kösz a receptet. Csak ajánlani tudom!
Szilvi 7 évvel ezelőtt
Az első halas étel ami ízlett! Kösz a receptet. Csak ajánlani tudom!
Frankó Ágnes 8 évvel ezelőtt
Elolvastam, kinyomtattam, elkészítettem és "mindmegettük". Eltettem az alap receptjeim közé, amikor felteszem az örök kérdést "Mit főzzek ma. valami gyorsat és finomat. Ez olyan!!
Radics Renáta 8 évvel ezelőtt
Nagyon finom, kipróbáltam, a párom imádja (hetente egyszer legalább el kell készítenem). Én a burgonyát külön sütöm hozzá. Köszönöm a receptet!
zsofi 9 évvel ezelőtt
Kedves Mónika! Meg tudnád mondani, hogy a fólia alatt mennyi ideig kell párolni? Még sohasem készítettem semmilyen halat, de ezt a receptet szeretném kipróbálni. A választ előre is köszönöm. Üdvözlettel : Zsófi
Vargáné Tóth Yvette 11 évvel ezelőtt
Nem csak a pasiknak jön be hanem a kisfiamnak is és ez nagy szó. Bátran próbálhatja az is aki a tengeri halat szárazsága miatt nem szereti. Én a tejszínbe még 1 citrom levét is belecsavartam. Melegítve még talán finomabb. Így hát közmegelégedésre felvettük a családi receptgyűjteménybe.

Hasonló Receptek

Magazin