Keress receptre vagy hozzávalóra

Sült tejberizs citrommal

Hozzávalók

  • 30 dkg rizottórizs
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 liter tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 0,5 tasak vaníliás pudingpor

Elkészítés

    1.

    2 ek felforrósított vajon megpirítjuk az átmosott rizottórizst. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Egy csipet sóval ízesítjük, felforraljuk, majd alacsony hőfokon, lefedve főzzük, 30-35 percig. Közben gyakran megkeverjük.

    2.

    Ha megpuhult, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot, és lefedve 5 percig pihentetjük.

    3.

    Az elkészített tejberizshez hozzákeverünk 5 dkg vajat és a vaníliás pudingport, majd hagyjuk kihűlni. Beleforgatjuk a felvert tojásokat, és belereszeljük a citrom héját.

    4.

    Kivajazunk egy tűzálló edényt, és beletöltjük a citromos tejberizst. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és  35-40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Tálaljuk melegen vagy hidegen tálaljuk, kevés porcukorral és reszelt citromhéjjal megszórva. Kínálhatunk mellé tejszínhabot és citromlekvárt is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin