Elkészítés: A 1,5 liter tejet 12 dkg cukorral, késhegynyi sóval összeforraljuk, és állandó keverés közben belepergetünk 15 dkg búzadarát.
Ha sűrűre főtt, levesszük a tűzről. Belekeverjük fél citrom reszelt héját, és ha hűlni kezd, 5 tojássárgáját is. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan a tejbedarához vegyítjük.
Egy kuglófformát vagy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beleöntjük a keveréket, és mérsékelten meleg sütőben kb. 40 percig sütjük.
Tálra kiborítva, szeletekre vágva, kakaóporral meghintve, eseteleg kompóttal, gyümölccsel, csokiszósszal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre