- Hozzávalók:
- 4 sertésnyelv
- 4 kisebb fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 8-10 szelet bacon
- ízlés szerint só
- bors
- majoránna
- ételízesítő
- pirospaprika
- mustár
- étolaj
- A tört burgonyához:
- 10-12 közepes méretű burgonya
- vöröshagyma
- só
- durvára tört feketebors

Elkészítés: A nyelveket 2-3 nappal a fogyasztás előtt készítsük elő, hogy az ízek összeérjenek. Tisztítsuk meg, majd irdaljuk be alul, felül, majd a két oldalán 2 centiméterenként a nyelveket. A kisebb darabokra vágott vagy felkarikázott fokhagymát az irdalásokba tűzdeljük, és megsózzuk a nyelveket. Helyezzük alufóliára, kenjük be mustárral, borsozzuk, szórjuk meg finoman majoránnával, ételízesítővel és rakjuk rá a feljarikázott hagymákat. Majd szórjuk meg őrölt paprikával, és óvatosan tekerjük be a nyelveket a szalonnaszeletekkel. Étolajjal locsoljuk meg, és fedjük be alufóliával, hogy az ízek benn maradjanak. Majd 2-3 napig hűtőben érleljük.
Fogyasztás előtt elővesszük, és bő olajban kisütjük.
A hagymás burgonyakörethez a burgonyát megfőzzük, összetörjük. Közben kevés olajon vagy zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, ehhez adjuk a tört krumplit, amit ízlés szerint borsozunk, sózunk.
Fotó: AS