Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült rizs édesköményes paradicsommártásban

15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A rizst tálba tesszük, belereszeljük a vöröshagyma felét, hozzáadjuk a fűszereket es 3-4 gerezd zúzott fokhagymát.
  2. A két tojást beleütjük, alaposan elkeverjük. Egy muffin sütő mélyedéseit vékonyan kiolajozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával (a felesleget kiütögetjük) és fél-fél evőkanálnyi rizst teszünk mindegyikbe.
  3. Közepükbe helyezünk egy kis darabka sajtot, kevés rizst kanalazunk rá, a kanállal kicsit lenyomjuk és 180 fokos sütőben megsütjük körül-belül 15 perc alatt.
  4. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formákból. A maradék rizst ugyanígy sütjük meg. Amíg a rizs sül, kevés olajon megfonnyasztjuk a hagyma másik felét, hozzáadjuk a maradék fokhagymát, a paradicsompürét és a lereszelt paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, római köményt és gyömbért teszünk bele ízlés szerint kevés cukrot is adhatunk hozzá.
  5. Az édeskömény külső leveleit leszedjük, a zöldjét félretesszük. A gumót vékonyan felszeleteljük és a paradicsomhoz adjuk. Kevés vízzel felengedjük és addig főzzük, míg az édeskömény meg nem puhul. Ezután mártássűrűségűre forraljuk össze. Tálaláskor a félretett zölddel díszítjük.

Megjegyzés

Különleges egytálétel - hajbea

Ezek is érdekelhetnek

Friss