Sült rizs édesköményes paradicsommártásban

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg főtt rizs
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db édesköménygumó
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1 szál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 csipet sáfrány (elhagyható vagy helyettesíthető kurkumával, sáfrányos szeklicével-csak a színe miatt kell)
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A rizst tálba tesszük, belereszeljük a vöröshagyma felét, hozzáadjuk a fűszereket es 3-4 gerezd zúzott fokhagymát.
    2. A két tojást beleütjük, alaposan elkeverjük. Egy muffin sütő mélyedéseit vékonyan kiolajozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával (a felesleget kiütögetjük) és fél-fél evőkanálnyi rizst teszünk mindegyikbe.
    3. Közepükbe helyezünk egy kis darabka sajtot, kevés rizst kanalazunk rá, a kanállal kicsit lenyomjuk és 180 fokos sütőben megsütjük körül-belül 15 perc alatt.
    4. Kicsit hűlni hagyjuk, majd kivesszük a formákból. A maradék rizst ugyanígy sütjük meg. Amíg a rizs sül, kevés olajon megfonnyasztjuk a hagyma másik felét, hozzáadjuk a maradék fokhagymát, a paradicsompürét és a lereszelt paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, római köményt és gyömbért teszünk bele ízlés szerint kevés cukrot is adhatunk hozzá.
    5. Az édeskömény külső leveleit leszedjük, a zöldjét félretesszük. A gumót vékonyan felszeleteljük és a paradicsomhoz adjuk. Kevés vízzel felengedjük és addig főzzük, míg az édeskömény meg nem puhul. Ezután mártássűrűségűre forraljuk össze. Tálaláskor a félretett zölddel díszítjük.

Megjegyzés

Különleges egytálétel

Hajdu Beatrix
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin