Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Sült pulyka két töltelékkel

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Sült pulyka két töltelékkel

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 49
  • Elküldve: 18

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sütéshez előkészített három-négy kilós bébipulykát megtisztítjuk, a combokból az inakat eltávolítjuk, megsózzuk, esetleg citromlével bedörzsöljük. Két órával a sütés megkezdése előtt kétféle vagdalékkal megtöltjük, egyikkel a begyét, a másikkal a hasüregét.

A begy tölteléke
Hozzávalók:
a pulyka mája,
1 evőkanál vaj,
2 tojás,
50-100 szem kis mazsola,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
szerecsendió,
1-2 szegfűszeg,
só,
bors
A finomra vágott májat a vajjal s a két tojás sárgájával elkeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a zsemlemorzsát, szerecsendióval, szétnyomott szegfűszeggel, sóval, borssal ízesítjük. A két fehérjéből tojáshabot verünk, alácsúsztatjuk a vagdalékot, s a pulyka mellbőre alá töltjük.

A hasüreg tölteléke
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú hagyma,
3 dkg vaj,
10 dkg szalonna,
1 csapott evőkanál szardellapaszta,
2 dl tej,
2 zsemle,
40 dkg borjúsült,
1 evőkanál kapribogyó,
3 tojás,
10 dkg vaj,
szerecsendió,
só,
bors
A megtisztított hagymát finomra vágjuk, s a vajban üvegesre pároljuk. A szalonnát nem túl kicsi kockákra vágjuk. A zsemléket tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk. Az előzetesen megsütött és lehűtött borjúhúst kockákra vágjuk. Valamennyi említett hozzávalót a szardellapasztával, a leszárított kapribogyókkal és a borjúsült pecsenyezsírjával kétszer-háromszor átdaráljuk. Hozzáadjuk a három tojást, a felolvasztott vajat, csipetnyi szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, az egész masszát jól összegyúrjuk, a hasüregbe töltjük, a nyílást fogvájóval összetűzzük.

Ha a pulykát zománcos tepsiben tesszük a sütőbe, ajánlatos előtte dupla alufóliába csomagolni, így nem kell locsolgatni, magától is megpuhul. Közepes lángon annyi órát sütjük, ahány kiló. Csak amikor már megpuhult, bontjuk szét a fóliát, és pirítjuk ropogósra.
Feldarabolva tálra tesszük, körülötte felváltva elrendezzük a kétféle, szeletekre vágott tölteléket. Tálalás előtt meglocsoljuk a pecsenyeszafttal, s annak maradékát mártásos csészében felszolgáljuk. Sült burgonyával, párolt zöldséggel körítjük. Áfonyalekvárt kínálunk hozzá.

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Almatorta arzenál
Az alma olcsó, finom és egészséges, süteménybe, pitébe is kiváló, sőt... Tortának is! Lehet bécsi, elzászi, francia vagy angol, citromos, csokis, pudingos vagy vaníliakrémes!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves Szecsuáni fűszeres húsos-tésztás leves
Somlói revolúció (országtorta 2014) Somlói revolúció (országtorta 2014)
Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém
Zöldséges-tejszínes csirkemell Zöldséges-tejszínes csirkemell
Zöldborsós brassói Zöldborsós brassói
Diétás rakott karfiol II. Diétás rakott karfiol II.
Méteres kalács VIII. Méteres kalács VIII.
Rántott patisszon édes chiliszósszal Rántott patisszon édes chiliszósszal
Szőlőmagolajos-tökmagos cukkinikrémleves Szőlőmagolajos-tökmagos cukkinikrémleves
Cigánypecsenye rósejbnivel és majonézes kukoricával Cigánypecsenye rósejbnivel és majonézes kukoricával
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

Napi tipp
A lenmag rendkívül egészséges, magas ásványi anyag és rosttartalommal bír. Leggyakrabban a reggeli müzliben vagy joghurtban végzi, pedig a főzés során is felhasználható. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept