Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Sült pulyka két töltelékkel

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Sült pulyka két töltelékkel

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 49
  • Elküldve: 18

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sütéshez előkészített három-négy kilós bébipulykát megtisztítjuk, a combokból az inakat eltávolítjuk, megsózzuk, esetleg citromlével bedörzsöljük. Két órával a sütés megkezdése előtt kétféle vagdalékkal megtöltjük, egyikkel a begyét, a másikkal a hasüregét.

A begy tölteléke
Hozzávalók:
a pulyka mája,
1 evőkanál vaj,
2 tojás,
50-100 szem kis mazsola,
1 evőkanál zsemlemorzsa,
szerecsendió,
1-2 szegfűszeg,
só,
bors
A finomra vágott májat a vajjal s a két tojás sárgájával elkeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a zsemlemorzsát, szerecsendióval, szétnyomott szegfűszeggel, sóval, borssal ízesítjük. A két fehérjéből tojáshabot verünk, alácsúsztatjuk a vagdalékot, s a pulyka mellbőre alá töltjük.

A hasüreg tölteléke
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú hagyma,
3 dkg vaj,
10 dkg szalonna,
1 csapott evőkanál szardellapaszta,
2 dl tej,
2 zsemle,
40 dkg borjúsült,
1 evőkanál kapribogyó,
3 tojás,
10 dkg vaj,
szerecsendió,
só,
bors
A megtisztított hagymát finomra vágjuk, s a vajban üvegesre pároljuk. A szalonnát nem túl kicsi kockákra vágjuk. A zsemléket tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk. Az előzetesen megsütött és lehűtött borjúhúst kockákra vágjuk. Valamennyi említett hozzávalót a szardellapasztával, a leszárított kapribogyókkal és a borjúsült pecsenyezsírjával kétszer-háromszor átdaráljuk. Hozzáadjuk a három tojást, a felolvasztott vajat, csipetnyi szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, az egész masszát jól összegyúrjuk, a hasüregbe töltjük, a nyílást fogvájóval összetűzzük.

Ha a pulykát zománcos tepsiben tesszük a sütőbe, ajánlatos előtte dupla alufóliába csomagolni, így nem kell locsolgatni, magától is megpuhul. Közepes lángon annyi órát sütjük, ahány kiló. Csak amikor már megpuhult, bontjuk szét a fóliát, és pirítjuk ropogósra.
Feldarabolva tálra tesszük, körülötte felváltva elrendezzük a kétféle, szeletekre vágott tölteléket. Tálalás előtt meglocsoljuk a pecsenyeszafttal, s annak maradékát mártásos csészében felszolgáljuk. Sült burgonyával, párolt zöldséggel körítjük. Áfonyalekvárt kínálunk hozzá.

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Őzgerincformában sült csirkemell Őzgerincformában sült csirkemell
Karfiolos-sajtos hús-muffin Karfiolos-sajtos hús-muffin
Pozsonyi diós-mákos (bejgli) Pozsonyi diós-mákos (bejgli)
Fűszeres csülkös körömpörkölt Fűszeres csülkös körömpörkölt
Gombával töltött paprika Gombával töltött paprika
Tejszínes fokhagymakrémleves pirítóssal Tejszínes fokhagymakrémleves pirítóssal
Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal Narancsos-szilvás sajttorta fahéjas tejszínhabbal
Fűszeres sajttal töltött csirkemell Fűszeres sajttal töltött csirkemell
Klasszikus sajttorta meggylekvárral Klasszikus sajttorta meggylekvárral
Burgonyás lángos sósan és édesen Burgonyás lángos sósan és édesen
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121820_gombapastetom-110.jpg Pástétom csiperkegombából

A pástétomok általában gazdag, laktató fogások. Rendszerint valamilyen sütőformában, olykor tésztába burkolva sütik, gőzölik, és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119430_kalacs-110.jpg A húsvéti kalács

Sonka, tojás, friss zöldségek, torma és kalács mindig kerül a húsvéti asztalra, ez a hagyomány. A kalács pedig akkor az igazi, ha…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121808_zold-110.jpg Friss tavaszi zöldek

Az ínséges tél után a tavasz megannyi csábító finomsággal vár minket. Az április - többek között - már a karalábé, a medvehagyma,…

Napi tipp
A húsvéti édességek között előkelő helyet foglal el a zserbó, aminek elkészítése nem a legegyszerűbb, de cserébe kiadós és finom süteményt kapunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept