Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült pisztráng Waldorf salátával

Hozzávalók

  • 2 db pisztráng
  • 30 dkg alma
  • 2 db zellerszár
  • 100 g dió
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl majonéz
  • 1 köteg friss petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    1. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Megmossuk és megszárítjuk a halat és a zöldségeket. Felaprítjuk a petrezselymet és a fokhagymát, egy tálban összekeverjük az extra szűz olívaolajjal, a bors és a só felével. Ízlés szerint egy-két teáskanál citromlevet is adhatunk hozzá.
    2. Egy éles késsel beirdaljuk a pisztráng mindkét oldalát, kb. 6-7 vágással. A só megmaradt felével megsózzuk a halat, majd beledörzsöljük a pácot kívülről-belülről (a beirdalt részekbe és a hasába is jusson, attól lesz igazán jó az íze). A halakat egy tepsibe fektetjük és betesszük a sütőbe. 15 perc alatt elkészül, és ha kívülről mindenhol bekentünk az olajos páccal, oda sem ragad.
    3. Meghámozzuk az almát, majd minél apróbb kockákra vágjuk, és ráfacsarjuk a citrom levét. A zeller szárát csíkozzuk vagy felkarikázzuk. A dióbelet durvára törjük, de egészben is hagyhatunk pár szemet. Összekeverjük a majonézzel és a tejszínnel, ízlés szerint borsozzuk.
    4. A salátából a tányérra rakunk, és "megágyazunk" a pisztrángnak. 

    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>>  

    (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)

Megjegyzés

A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.

ChefbagMME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin