Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült paradicsomleves

Hozzávalók

  • 1 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 75 dkg koktélparadicsom
  • 3 ek olívaolaj
  • 1/2 db ciabatta
  • 1 csokor bazsalikom
  • bors

Elkészítés

    1.

    2 evőkanál olívaolajjal összeforgatjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a negyedelt paradicsomot, a félbevágott koktélparadicsomot. Sózzuk és borsozzuk, majd 220 fokos sütőben 30 percig sütjük.

    2.

    A kenyeret falatnyi darabokra tépkedjük, a megmaradt olívaolajjal meglocsoljuk, majd a forró sütőbe, a paradicsomos keverék alá toljuk 15 percre.

    3.

    A paradicsomot turmixkehelybe töltjük, és simára dolgozzuk. 3 dl forrásban lévő vizet és a bazsalikom kétharmadát hozzáadjuk. Lábasba tesszük, és átmelegítjük.

    4.

    A ropogós kenyérdarabkákat csészékben vagy tányérokban elosztjuk, és a forró levest rámerjük. A maradék bazsalikommal meghintjük, és azonnal tálaljuk.

Ha túl savanykásnak találjuk a levest, hintsük meg kevés cukorral.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin