Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült paprikás csirkemáj reteksalátával

default user icon
MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db kápiapaprika
  • 1 csokor retek
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 5 dkg vegyes saláta
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek olívaolaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 30 dkg csirkemáj

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, félbeszeljük, és kimagozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket a vágási felükkel lefelé, és a 230 fokos sütőben addig sütjük, amíg a külsejük megfeketedik. Azután kivesszük, a zöldségeket egy légmentesen zárható edénybe tesszük, és hagyjuk kissé hűlni őket. Azután lehúzzuk a héjukat, végül mindet felcsíkozzuk.
  2. A megtisztított retket vékonyra gyaluljuk. A jégsalátát megmossuk és megszárítjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. Ezeket tálba tesszük a vegyes salátával együtt, és meglocsoljuk a citromlé és az olívaolaj keverékével. Óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk az egészet. 
  3. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a megtisztított májat, és megpirítjuk. Összekeverjük a paprikacsíkokat, és az egészet átforrósítjuk. Végül lehúzzuk a tűzről, és megsózzuk. A salátával kínáljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss