Elkészítés: Szóval kövezzetek meg, de ma ismét el kellet készítenem ezt a nagyon egyszerű, de annál finomabb ételt...
1, Végy néhány TV paprkát /akár csípőset is/.
2, Tedd bele egy lábosba, önts alá egy kis olajat, én most olívát használtam.
3, Helyezd rá a fedőt, és minimális tűzön indítsd el sütést, ne ijedj meg, hogy serceg rendesen, de a víz nem szereti a forró olajat...
4, Kb. 5-8 perc sütés után fordíts egy kicsit a paprikákon, hogy egyenletesen süljön minden oldala, és ha gondolod, dobj rá negyedbe vágott paradicsomot, illetve ha szereted, némi fokhagymát, sózd meg ízlés szerint...
5, Süsd kb. 15 percig, míg a paprika össze nem esik, közben szurkáld meg egy késsel vagy villával hogy a gőz távozzon a paprikákból.
6, És fogyaszd melegen vagy hidegen, magában vagy egy kis zsíros vagy májkrémes kenyér társaságában, esetleg egy kis lágytojást is lehet mellé varázsolni... és élvezd a friss, nyárias ízeket....
Jut eszembe, egy hideg sör is mehet mellé, csak az íze kedvéért... Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre