Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült padlizsán burgonyával és kelkáposztával (glutén- és laktózmentes)

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb padlizsán
  • 60 dkg burgonya
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 4 ek köles
  • 1 ek lenmag
  • 1 tk só
  • 1/2 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 1 kávéskanál vega-mix
  • 1/2 kávéskanál oregano
  • 1/2 kávéskanál kakukkfű
  • 1 csipetnyi kömény
  • 1 kávéskanál tárkony
  • 4-5 dl víz

Elkészítés

    1. A padlizsánt megmossuk, a végeit levágjuk, a sötétbarna magjait eltávolítjuk, majd héjastul felkockázzuk. A kelkáposztát alaposan átmossuk, majd kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A lila hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk.
    2. A zöldségeket egy tepsibe tesszük, a lenmagot és a kölest szétterítjük rajta, megsózzuk, megfűszerezzük, és egy kevés olajjal és vízzel felöntjük.
    3. Sütőben alufóliával letakarva magas, majd közepes hőfokon sütjük kb. 30 percig. Paradicsommal, uborkával és olívabogyóval tálaljuk.

Megjegyzés

Laktózmentes tejföllel kínálhatjuk.

gzsuzsanna
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek