Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült őzgerinc vajas zöldbabbal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg őzgerinc
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • frissen őrölt bors
  • 8 szem egész bors
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál borókabogyó
  • 1-2 dl száraz vörösbor
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 8 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: Az őzgerincet egészben mossuk meg, szárítsuk le, majd vékony füstölt szalonnacsíkokkal a húsos részt tűzdeljük meg, sóval, borssal, durvára tört borókabogyóval, aprított kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, mustárral ízesítsük, locsoljuk meg 1 deci olajjal, és lefóliázva, hűtőben 1-2 napot pácoljuk. A csontos húst egy nap többször forgassuk át.

    Elkészítéskor fektessük a pácolt őzgerincet egy nagyobb tepsibe, öntsünk alá 1 deci vizet, 1 deci száraz vörösbort, és alufóliával lefedve 180 C-fokos sütőben pároljuk félpuhára. Vegyük le róla a fóliát, és a forró sütőben süssük pirosra (kb. 3 óra kell neki, mire elkészül).

    A zöldbabot pároljuk puhára, sózzuk, borsozzuk, és olvasztott vajjal locsoljuk meg.

    Tálaláskot a húst fejtsük le a csontról, szeleteljük, és a zöldbabbal kínáljuk. Adhatunk még párolt rizst is mellé, hogy laktatóbb legyen.

Megjegyzés

Vadhús ritkán kerül az asztalunkra, de ha igen, akkor nálunk ünnep van.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin