Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült oldalas

135 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast megmossuk, és picit megsózzuk, majd jó alaposan bedörzsöljük a flekken fűszerkeverékkel.
  2. Kicsit kiolajozunk egy jénait, ráfektetjük a húsdarabokat, mellé rakjuk a négybe vágott vöröshagymákat, és felöntjük egy nagyobb pohár vízzel. Alufóliával lefedjük, és 200-210 fokon nagyjából 1 órán át sütjük.
  3. Ezután levesszük a fóliát, és a húsok mellé szórjuk a burgonyafűszerrel és sóval megszórt burgonyahasábokat. Együtt további 1 órán át sütjük a burgonyás oldalast 180 fokon.
  4. 15 percenként megfordítjuk a húsokat, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon. Ha a szaft nagyon elpárologna, még egy kis vizet önthetünk alá. (Nem kell persze nagyon sokat aláönteni!)
  5. A sütési idő végén pirosra sül a hús és ropogós-szaftosra a burgonya. Mindenféle savanyúság, de friss paradicsomsaláta is remekül illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss