Sült oldalas

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg oldalas
  • 2 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • flekken fűszerkeverék
  • 4-5 burgonya
  • bio sült krumpli fűszer

Elkészítés

    Elkészítés: 1.) A húst megmossuk, és picit megsózzuk, majd jó alaposan bedörzsöljük flekken fűszerrel. Kicsit kiolajozunk egy jénait, ráfektetjük a húsdarabokat, mellé rakjuk a négybe vágott vöröshagymákat, és felöntjük egy nagyobb pohár vízzel. Alufóliával lefedjük, és 200-210 fokon 1 órán át sütjük.

    2.) Eztán levesszük a fóliát, és a húsok mellé szórjuk a burgonyafűszerrel és sóval megszórt burgonyahasábokat, és további 1 órán át sütjük az egész tálat 200 fokon. 15 percenként megfordítjuk a húsokat, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon. Ha a szaft nagyon elpárologna, még egy kis vizet önthetünk alá - de azért ne ússzon! :-)

    Ha ügyesek voltunk, a végén pirosra sülnek a húsok és ropogós-szaftosra a burgonyák, az egész borzasztó finom. Mindenféle savanyúság, de friss paradicsomsaláta is remekül illik hozzá.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

juhász andrea 5 évvel ezelőtt
A fokhagyma feltétlenűl kell bele én majorannával is bedörzsölöm.:)
Szemere Katalin 5 évvel ezelőtt
Én nagyon hiányolom a kb. 1 fej fokhagymát!( persze izlések és pofonok.....)

Hasonló Receptek

Magazin