Elkészítés: A feldarabolt oldalast jól körbesózzuk, hőálló fedeles serpenyőbe (melynek a fogója is hőálló) rakjuk, meghintjük köménnyel, borssal és szerecsendióval, beleadjuk a zsírt, majd rádobjuk a négyrét vágott vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, aláöntünk pici vizet vagy száraz bort, és fedő alatt, saját levében takarékon puhára pároljuk. (Ha szükséges, a folyadékot kevés vízzel pótoljuk.)
A puha húst serpenyőstül 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 20 perc alatt pirosra sütjük. Sülés közben legalább egyszer meglocsoljuk saját szaftjával. A sütés végeztével 10 percet pihentetjük, a zsírját leszűrjük.
A körethez a krumplit vékony karikára vágjuk, majd egy teflonserpenyőben felforrósított zsiradékhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk az aprított fokhagymát, és fedő alatt közepes hőfokon (gyakori keveréssel) saját levében puhára pároljuk-pirítjuk, majd friss petrezselyemmel megszórva, savanyúsággal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre