Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Sült oldalas, ahogy mi szeretjük

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Sült oldalas, ahogy mi szeretjük

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 174
  • Elküldve: 15

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg oldalas
  • 8-10 szelet hajszálvékony füstölt szalonna
  • magyaros fűszerkeverék
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • kevés Vénusz olaj

Elkészítés:

A húst megmossuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és úgy 2 órán át állni hagyjuk benne. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, lerakjuk a szalonnákat, rá a húst, és arra szórjuk a karikákra vágott fokhagymát. Kevés vizet öntünk alá, lefedve pároljuk kb. másfél óráig. Ezután fedés nélkül, a saját levével locsolgatva sütjük, míg szép piros, ropogós lesz (csak a külseje - belül porhanyósnak, puhának kell lennie). Köretnek ízlés szerint bármit kínálhatunk, de friss kenyérrel, savanyúsággal az igazi!

Megjegyzés:

Sok fűszerrel kipróbáltam már, de ez vált be igazán! Egyébként szalonna nélkül is finom :-)

A receptet Noémi küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. december 12. (csütörtök) 15:59
    Életem első sült oldalasához használtam ezt a receptet, és mivel magyaros fűszer nem volt itthon, Ferenc négy alapfűszerét tettem a húsra. Különben mindent a leírás szerint csináltam, és valóban finom lett. :-) Mi hagymás krumplival ettük (olajon hagymát dínsztelni, arra felaprított, megsózott krumplit és nagyon kevés vizet tenni, és mint a petrezselymes krumplit, fedő alatt, saját levében párolni/sütni), nagyon finom volt együtt.
Receptválogatás
Sárgabarack-mánia
Az egyik legfűszeresebb, legaromásabb gyümölcsünk. Önmagában, süteményben is mennyei, és persze a nagy klasszikus a belőle készült lekvár. Leves, főétel, desszert és természetesen lekvár: receptek!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Réteskosárkák mákos krémmel Réteskosárkák mákos krémmel
Csokoládés-mandulás-szilvás pite Csokoládés-mandulás-szilvás pite
Almás-barackos csirkemelltekercs Almás-barackos csirkemelltekercs
Levendulás éclair fánk Levendulás éclair fánk
Vaníliakrémes gyümölcstorta Vaníliakrémes gyümölcstorta
Kölessel töltött sült csirke Kölessel töltött sült csirke
Vega babos burger Vega babos burger
Tejszínes-ananászos csirke egyszerűen Tejszínes-ananászos csirke egyszerűen
Tellerfleisch (tányérhús bécsi módra) Tellerfleisch (tányérhús bécsi módra)
Sóban sült pisztráng citromfűvel, kakukkfűvel és jázmin teával Sóban sült pisztráng citromfűvel, kakukkfűvel és jázmin teával
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122407_cukkini-tian-110.jpg Cukkini-tian, egy régimódi ételkészítési eljárás újragondolva

Nyár van, valóságos cukkinidömping majdnem minden zöldségesnél. Nincs is jobb dolog ilyenkor, mint ebből a sokféleképp…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122386_vaniliafagyi-110.jpg Variációk vaníliafagyival

A jó vaníliafagylalt önmagában is tökéletes desszert. Nem komplikált az elkészítése házilag sem, persze a tökéletes eredményhez…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122353_hideg-leves-110.jpg Hideg levesek - főzés nélkül

A forró nyári napokon nem csak a hideg ételek okoznak élvezetet, hanem az is, ha elkészítésükhöz semmiféle – a meleget még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122355_gyros-110.jpg Gyros - görög nyár a konyhánkban

A nyári melegben az egyik legjobb, gyorsan elkészíthető, laktató, de nem megterhelő étel a gyros. A falatnyi fűszeres húsok, a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122376_helyi-110.jpg Vegyünk-együnk helyit!

Nyár derekán, kánikulában van-e kívánatosabb a jól behűtött, hevesi dinnyénél? Télen pedig milyen jólesik a frissen sült…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121540_bazsalikom-110.jpg Bazsalikom, a királyi fűszer

Az egyik legkedveltebb fűszer, kerülhet salátába, hideg és meleg mártásba, olasz tésztaételekből kihagyhatatlan, de még…

Napi tipp
A petrezselyemsaláta egyszerű, finom és kifejezetten nyári étel. A benne lévő bulgurnak köszönhetően laktató fogás. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept