Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült málnatorta túróhabbal

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • A málnás töltelékhez:
  • 40 dkg málna
  • 4 evőkanál liszt
  • 25 dkg darált mandula
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojásfehérje
  • A túrókrémhez:
  • 1,5 dl tejszín
  • 25 dkg krémtúró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kevés reszelt citromhéj
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálban a szobahőmérsékletű vajjal, rövid idő alatt összekeverjük tetszőleges sorrendben. A lényeg, hogy ne gyúrjuk sokáig, mert különben egyre jobban ragadni fog. 2-3 perc munka után, fóliába csomagolva, hűtőbe helyezzük pihenni.

A málnatöltelékhez a lisztet és a darált mandulát összekeverjük. A tojásfehérjét a cukorral felverjük. A darált mandulás lisztet a málnához szórjuk, nagyon lassan belekeverjük, hogy ne törjön össze nagyon. A tojásfehérjehabot ezután szintén belekeverjük, fokozott figyelemmel.

Ha a tésztánk pihent eleget, kivesszük a hűtőből, a tortaforma aljába nyomkodjuk (nem kell feltétlenül kivajazni, hisz zsiradék a tésztában is van). A málnás tölteléket elegyengetjük a tésztán, majd előmelegített sütőben, 165°C-on légkeveréssel 30-35 perc alatt készre sütjük.

A túrókrémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a túrót összekeverjük. Külön a tejszínt habbá verjük. Az elkészült tejszínhabot a túrókrémbe forgatjuk, majd csokoládéforgácsot szórunk hozzá, és azt is beledolgozzuk. A csoki forgácsból hagyjunk egy keveset a díszítéshez is.

A túrókrémet habzsákba töltjük, és a megsütött, de már kicsit kihűlt torta tetejére, cseppformákban kinyomkodjuk. Megszórjuk a maradék csokiforgáccsal.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss