Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Sült libacomb párolt káposztával

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Sült libacomb párolt káposztával

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 206
  • Elküldve: 77

Hozzávalók 5 személyre:

  • 6 db libacomb
  • bors
  • 1 tubus mustár
  • kb. 3-4 dl Vénusz olaj
  • 2 vöröshagyma karikára vágva
  • 2-3 erőleveskocka
  • Párolt káposztához:
  • 1 fej káposzta
  • Vénusz olaj
  • cukor
  • bors

Elkészítés:


1.) Megmossuk és besózzuk a libacombokat, majd egy műanyag tálba tesszük őket, és lefóliázzuk. Legalább 5 órát állni hagyjuk a húst (a hűtőben), majd egyesével megkenjük őket mustáros-olajos-hagymás páccal, majd jól megborsozzuk, és egy éjszakára állni hagyjuk az egészet.
2.) Másnap reggel kuktába tesszük a libacombokat, és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Két-három erőleveskockát is a vízbe tehetünk, hogy a húsnak még jobb íze legyen, majd forrástól számított egy órán át takaréklángon főzzük. Utána kieresztjük a gőzt a kuktából.
3.) Ellenőrizzük a húst. Majdnem puhának kell lennie! A levet félretesszük, a combokat pedig sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Picit megsózzuk, majorannával megszórjuk és a kifőtt zsíros lével alaposan meglocsoljuk.
4.) A tepsit 1,5 órára a sütőbe toljuk. 200 fokon 1 órán át alulról-felülről kapja a liba a hőt, aztán az utolsó 30 percre légkeverésre állítjuk a sütőt. Minden 15. percben a zsíros lével meglocsoljuk a combokat, hogy jó ropogósak legyenek, de alájuk is legalább 2 cm vastagon öntsünk, nehogy kiszáradjanak.
Párolt káposztával, tört burgonyával tálaljuk. Isteni finom!!! :o)

Párolt káposzta elkészítése: Megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk a káposztát. Jól besózzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. Ezalatt néhány kanál olajon 2-3 evőkanál cukrot karamelizálunk, majd amikor a cukor már teljesen felolvadt, óvatosan (mert rémesen fröcsög) rátesszük a kissé kinyomkodott káposztát. Borsozzuk, sózzuk és addig pirítjuk, amíg zsemleszínű lesz, majd forrón, libasülttel és a krumplival tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!



morzsalos-mirza receptjeiből:
Sajtos stangli III.
Kacsasült fahéjas almával
Palócgulyás
Zsenge tökfőzelék
Sajtos karfiolkrémleves
Húsos-tojásos lasagne
Pufók amerikai palacsinta
Mézes zserbó VII.
Receptválogatás
Friss paprikával és paradicsommal
Szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve-főzve, az aromás szabadföldi zöldségekkel rengeteg ízletes étel készülhet!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Almás-gesztenyés bukta Almás-gesztenyés bukta
Diós-mazsolás rozsos kenyér Diós-mazsolás rozsos kenyér
Bolognai lasagne parmezános besamellel Bolognai lasagne parmezános besamellel
Lecsós nokedli virslivel Lecsós nokedli virslivel
Minestrone leves II. Minestrone leves II.
Vaníliás bundáskenyér eperöntettel Vaníliás bundáskenyér eperöntettel
Csíkos almatorta nugátkrémmel Csíkos almatorta nugátkrémmel
Zöldséges bulgurrizottóval töltött padlizsán Zöldséges bulgurrizottóval töltött padlizsán
Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve
Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással Mézes-fűszeres csirkemell franciasalátával és tükörtojással
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122562_marcipanos-ricottas-pite110.jpg Marcipános-ricottás pite

Pitét sütni mindig jó is, izgalmas is, hisz az épp aktuálisan fellelhető gyümölcsökön kívül annyi finomság kerülhet két omlós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122552_focaccia-110.jpg A kenyértészta átváltozásai

Kenyértésztával jó dolgozni. A maga egyszerűségében hihetetlenül gazdag matéria, nagyon variábilis, és ha ügyesek vagyunk, akkor…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/113000/113858_feta-110.jpg Feta, a görög mítosz

A feta (Φέτα) sajt nélkülözhetetlen alapanyaga a görög konyhának. Mi, magyarok, leggyakrabban a görög…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122543_bubble-tea-110.jpg Bubble tea, a gyöngyös tea

Egyre több teázóban és étteremben találkozni azokkal a miniatűr akváriumokra emlékeztető italokkal, amelyek nem csak színesek,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122537_olivakrem-110.jpg Olívakrém sült paprikával, zöldfűszerekkel

Az olívabogyó, a friss zöldségek olyannyira részei a nyári könnyű konyhának, hogy megszámlálhatatlan formában és variációban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122522_bukta-110.jpg Bukta, a tökéletes édes kelt tészta

A buktáról nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A szinte mindenki által kedvelt kelt tésztás édességnek meglepő mód még a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept