Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült libacomb káposztával, krumplipürével és céklával

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 db libacomb
  • 3 gerezd fok hagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • őrölt feketebors
  • 4 db krumpli
  • 1 fej vörös hagyma
  • petrezselyem
  • fél fej káposzta
  • olívaolaj
  • köménymag
  • fél citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 2 db cékla
  • 2 db fél barack (befőtt)
  • 2 kávéskanál áfonyalekvár
  • libazsír

Elkészítés

    Elkészítés: A libacombot sózom, borsozom, beteszem a hűtőbe néhány órára.

    A combokat belehelyezem egy nyél nélküli serpenyőbe kevés libazsírral, teszek rájuk-melléjük fokhagymagerezdeket, kakukkfüvet és rozmaringot. Mindkét oldalát megkapatom, majd vizet öntök alá, lefedem, s nem túl nagy lángon párolom, időnként meglocsolom.

    Közben felszeletelem a káposztát. Egy serpenyőben olajon megpörkölöm a köménymagot, szórok rá cukrot, karamellizálom. Rádobom a felvágott hagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a káposztát, sóval, borssal ízesítem. Időnként megkavarom. Amikor már majdnem kész, facsarok rá citromlevet és öntök rá fehérbort, készre párolom.

    Amíg a káposzta párolódik, megfőzöm a krumplit, összetöröm, keverek hozzá kevés libazsírt.

    Amikor a combok már megpuhultak, a serpenyőbe teszem a négybevágott céklát, 200 fokra emelem a sütő hőfokát, és a céklát a libacombbal aranybarnára grillezem.

    A libacombot a sült céklával, a fehérboros káposztával és a a krumplipürével tlalom, mellé fél barackot is teszek, közepében áfonyalekvárral.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin