Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült libacomb aszalt szilvás párolt káposztával

default user icon

Hozzávalók

  • A sült libacombhoz:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 4 db libacomb (bőrös, tisztított)
  • bors
  • Az aszalt szilvás párolt káposztához:
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 2 dl vörösbor
  • 50 dkg vörös káposzta
  • 2 ek ét olaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • bors
  • 1 dl borecet

Elkészítés

    1. Egy nagyobb jénai aljára halmozzuk a szeletelt vöröshagymát és megtisztított fokhagyma gerezdeket. A bőrös libacombokat sózzuk, borsozzuk és bőrös oldalukkal felfelé a hagymaágyra fektetjük őket, majd félig felöntjük vízzel.
    2. Letakarjuk fóliával és 180 fokos sütőben legalább 2 órán át pároljuk őket. Ezután levesszük a fóliát és 20-25 perc alatt ropogósra sütjük őket.
    3. A nagyobb kockákra vágott aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, félbevágjuk, torzsáját kivágjuk és vékonyan felszeleteljük (legyaluljuk).
    4. Egy nagyobb lábosban felhevítjük az olaj at és megszórjuk a cukorral, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra szeletelt lilahagymát, lepirítjuk.
    5. Ezután hozzáadjuk a vörös káposztát, fűszerezzük, alaposan lepirítjuk. Lefedjük és puhára pároljuk. Később hozzáöntjük a bort és a borecetet, majd a borban áztatott aszalt szilvát is, ezzel pároljuk készre 10-15 perc alatt, míg a szilva is megpuhul.

    ITT MEGNÉZHETED AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN!>>> 

     

    SÜTŐTÖKÖS-SAJTKRÉMES KOCKASÜTI>>> 

    KÁPOSZTÁS TÉSZTA EGYSZERŰEN>>> 

    SZUPERGYORS SZILVALEKVÁR>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin