Keress receptre vagy hozzávalóra

Sült lazac zöldborsópürével és vajas répával

Hozzávalók

  • 80 dkg lazacfilé
  • 0,8 dl olaj
  • 7 ek vaj
  • 4 db újhagyma
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 ág zsálya
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • cukor

Elkészítés

    1. Megtisztítjuk a lazacfilét. Levágjuk róla a zsíros és barna részeket, kihúzzuk belőle a szálkákat, és enyhén megsózzuk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, majd megforgatjuk 2 ek vajban.
    2. Megpároljunk 2 ek vajon az újhagymát. Hozzáadjunk a zöldborsót, valamint a zsályát, és fedő alatt puhára pároljuk(önthetünk alá egy kis vizet is). Még melegen átpasszírozzuk, majd vízzel vagy zöldségalaplével felhigítjuk.
    3. A sós-cukros vízben ropogósra főzzük a sárgarépát. Felmelegítünk 3 ek vajat 1 csokor felaprított petrezselyemzölddel, majd átforgatjuk benne a répát. A lazacot a borsópürével és a répával tálaljuk.
Sütés előtt hagyd a halat szobahőmérsékletűre melegedni! Ha bőrösen sütöd a lazacot, akkor süsd majdnem teljesen készre a bőrös oldalán, és csak 1 percre fordítsd meg. Így biztosan nem szárad ki!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

ampermen 2 évvel ezelőtt
ha 3nál több hozzávaaló kell, csak szar lehet.

Hasonló Receptek

Magazin