Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült lazac rizibizivel

30 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A rizst reggel beáztatom, a zöldborsót és a halat kiveszem a mélyhűtöből. Kiolvadás után a halat négybe vágom, sózom, borsozom, a citromból 1 szeletet félreteszek, a többiből facsarok a halra. A petrezselymet durván aprítom.

A rizst felteszem főni, mikor már majdnem kész, beleteszem a zöldborsót.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon a halat mindkét oldalán megsütöm.

Tálaláskor a halakat a tányérra helyezem, mellé formázom a zöldborsós rizst, melyhez előzőleg hozzákevertem a petrezselymet, megszórom fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverékkel, tarka borssal. Díszítem a citromkarikával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss