A halat besózom, szórok rá fekete borsot, majoránnát, sülthal fűszerkeveréket, aprított fokhagymát, s vágok rá chili paprikát. Locsolok rá olívaolajat, facsarok rá citromot, teszek rá vajdarabkákat. Beteszem a hűtőszekrénybe.
A spárgák végeit levágom, megpucolom, sós, cukros vízben előfőzöm a borsóval. A batátát megpucolom, kockára vágom.
Egy serpenyőbe rakom a batátát, sózom, borsozom, locsolok rá olajat. Berakom a 180 fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után. mellérakom a spárgákat,átkapcsolok grill fokozatra (200 fok), s még 10 percig sütöm.
Közben a lazacot megsütöm, a vékonyabbat oldalanként 4, a vastagabbat 5 percig.
Tálaláskor teszek a tányérra salátaleveleket, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s locsolok rá balzsamecetet és salátaolajat. Melléteszem a lazacot, négy szál spárgát, egy paradicsomot, batátát és zöldborsót.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre