Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

45 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

A halat besózom, szórok rá fekete borsot, majoránnát, sülthal fűszerkeveréket, aprított fokhagymát, s vágok rá chili paprikát. Locsolok rá olívaolajat, facsarok rá citromot, teszek rá vajdarabkákat. Beteszem a hűtőszekrénybe.

A spárgák végeit levágom, megpucolom, sós, cukros vízben előfőzöm a borsóval. A batátát megpucolom, kockára vágom.

Egy serpenyőbe rakom a batátát, sózom, borsozom, locsolok rá olajat. Berakom a 180 fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után. mellérakom a spárgákat,átkapcsolok grill fokozatra (200 fok), s még 10 percig sütöm.

Közben a lazacot megsütöm, a vékonyabbat oldalanként 4, a vastagabbat 5 percig.

Tálaláskor teszek a tányérra salátaleveleket, sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s locsolok rá balzsamecetet és salátaolajat. Melléteszem a lazacot, négy szál spárgát, egy paradicsomot, batátát és zöldborsót.

Megjegyzés

A lazac szerintem a tengeri halak királya. Nagyon kedvelem, most sütve készítettem el, sült zöldségekkel. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss