Sült krumpli krémsajtos-hagymás töltelékkel

Hozzávalók

  • 4 db sütnivaló krumpli (nagyobb)
  • 1 cs újhagyma
  • 12,5 dkg Philadelphia zöldfűszeres krémsajt
  • 3 szál petrezselyemzöld
  • 1 db tojás (kicsi)
  • 1 csipetnyi só
  • 1 csipetnyi őrölt fehér bors
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1/2 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. Vágjuk félbe a krumplikat és enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és hűtsük langyosra. (Nem kell puhára főzni, pár perc előfőzés elegendő.)
    2. Óvatosan vájjuk ki a burgonyák belsejét, majd villával törjük össze úgy, hogy darabos maradjon.
    3. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, és az olajon pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki.
    4. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A tojást villával kicsit verjük fel. A sajtot reszeljük le.
    5. A krémsajthoz adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a villával kicsit összetört krumplit, és az üvegesre párolt hagymát, majd szintén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd óvatosan forgassuk össze.
    6. Az elkészült krumplis tölteléket ezután kanalazzuk vissza a kivájt krumpliba, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
    7. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük le olajjal, és helyezzük rá a megtöltött krumplikat.
    8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép aranybarnára.

Megjegyzés

Tálaláskor tegyük egy tányérra az aranybarnára sült krumplit, és ízlés szerinti salátával kínáljuk.

Kard Sándorné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek