Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el: a vaníliás pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadagoljuk a többi tejet is és felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejfölt, a citrom reszelt héját, majd ha sima, akkor fakanállal apránként hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjehabot. Félretesszük.
A tésztához a margarint a kristálycukorral és a tojássárgákkal habosra, krémesre keverjük, majd a lisztet egy tálba tesszük, a sót és a sütőport elkeverjük benne, és tojásos masszával összedolgozzuk.
Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztánkat beletesszük. Egy kissé lágyabb a tészta, így nem sodortam, hanem a tepsiben egyenletesen szétnyomkodtam. 200 fokra melegített sütőben 10 percet elősütjük.
Kivesszük a tepsit, és a tölteléket egyenletesen ráöntjük, elsimítjuk. A meggylét a keményítővel összekeverjük, pettyeket cseppentünk a tetejére, fogpiszkálóval kissé széthúzkodjuk a krémen. Ez el is maradhat.
Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 30 percet sütjük.