Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült kelbimbó pofonegyszerűen

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A sült kelbimbóhoz:
  • 50 dkg friss kelbimbó
  • 0,3 dl CASTELLO olívaolaj
  • 30 dkg ROI DE TREFFLE eredeti francia brie sajt
  • 0,6 dl GRANDESSA virágméz
  • 0,1 dl chiliszósz
  • LE GUSTO tengeri só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • A karamellizált pekándióhoz:
  • 25 dkg HAPPY HARVEST pekándió
  • 0,3 dl GRANDESSA virágméz
  • 2 dkg kristálycukor
  • 0,5 dkg LE GUSTO chilipehely
  • LE GUSTO tengeri só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A friss kelbimbókat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd összeforgatjuk az olívaolajjal és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ráhelyezzük őket egy tepsire és 220 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt ropogósra sütjük.
  2. A brie sajtot kockákra vágjuk. A mézet és a chiliszószt összekeverjük. A pekándiót egy tepsire helyezzük, 180 °C- ra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük, majd egy serpenyőben, közepes lángon karamellizáljuk a virágmézzel, a kristálycukorral és az őrölt chilipehellyel. (Folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor teljesen rá nem olvad a pekándióra.)
  3. A kelbimbókra ráhelyezzük a brie sajt darabokat, majd a pekándiókat és a chilismézes szósszal kínáljuk.

KÓKUSZKOCKA (LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES)>>> 

RIZOTTÓ GOMBÁVAL ÉS PÓRÉHAGYMÁVAL>>> 

ÉDESBURGONYA-LEVES (LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES)>>> 

JÓL BEVÁLT RECEPTEK, KLASSZIKUS ÉTELEK - KÉSZÜLJÜNK AZ ÜNNEPEKRE - VÁLOGATÁS>>> 

 

Megjegyzés

A receptet köszönjük az Aldinak! /Promóció/ - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss