Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült kecskesajt almapástétommal és karamellizált tökmaggal

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • fejenként 10 dkg kecske sajt
  • 5 dkg kevés zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Az almapástétomhoz:
  • 50 dkg savanyú alma
  • citromlé
  • 1 dl fehérbor
  • 8 dkg cukor
  • 1 teáskanál chilipehely
  • A karamellizált tökmaghoz:
  • 2 marék tökmag
  • 7 dkg cukor
  • 4 korong friss kecske sajt
  • A salátához:
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál méz
  • bors
  • radicchio és frisée saláta

Elkészítés

Elkészítés: Az almapástétomhoz hosszában negyedeljük az almákat és kimagozzuk, majd a citromlével, a fehérborral, a cukorral és a chilipehellyel konyhai robotgépben pürésítjük. Az almapürét 4 szufléformába töltjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Közben többször megkeverjük. Kivesszük a sütőből, hideg helyre tesszük, hagyjuk teljesen kihűlni.

A karamelizált tökmaghoz a tökmagokat egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni. A cukrot világosbarnára karamelizáljuk, a tökmagokat egyből hozzáadjuk, és egy sütőpapíron vékonyan kiterítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A kecskesajtkorongokat zsemlemorzsába forgatjuk, majd kevés olívaolajon forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát. Ha van a sütőnknek grill fokozata, legfelső rácson 200 fokon grillezhetjük a sajtot.

A salátához az ecetet, 3 evőkanál vizet, az olajat, a mézet, kevés sót és borsot elkeverünk. A salátával összeforgatjuk.

A sajthoz salátát adunk, az almapástétommal és a karamellizált tökmaggal szervírozzuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss