Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült karfiol pirított mandulával

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 1 nagyobb karfiol
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk füstös paprika
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 1/2 citrom leve
  • 3 ek száraz sherry (elhagyható)
  • 10-15 szem koktélparadicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 40g mandula (hántolt)

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát összetörjük, hozzáadjuk a füstös paprikát, a kakukkfű felét, valamint 2 evőkanál olívaolajat. Alaposan összekeverjük.
  2. A karfiolt megtisztítjuk, leveleit levágjuk, majd a tetejét kereszt alakban késsel bemetsszük. Bedörzsöljük a füstös paprikás eleggyel, egy tepsibe helyezzük, majd ráfolyatjuk a sherryt és a citromlevet.
  3. 1 óra 10 percre sütőbe tesszük. Ha letelt, kivesszük, a felvágott koktélparadicsomot a tepsibe szórjuk, meghintjük a maradék 1/2 teáskanál kakukkfűvel, megsózzuk, borsozzuk, majd tíz percre visszatesszük a karfiollal együtt.
  4. Közben a mandulát egy serpenyőben lepirítjuk, majd levesszük a tűzről. Ha kihűlt, hozzáadjuk a petrezselymet és az olívaolajat. Ezzel tálaljuk a kész karfiolt és paradicsomot.

    TOVÁBBI RECEPTEK vegán recepek A VEGÁNMUFLON BLOGON >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss