Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sült karajszelet édesburgonyapürével

default user icon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéskaraj (csont nélkül, szeletelve)
  • 200 ml tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • 2 tk olívaolaj
  • 80 dkg édesburgonya
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 4 dkg vaj
  • 20 dkg mozzarella (zsírszegény)
  • saláta
  • újhagyma

Elkészítés

    1. A karajszeleteket egy zárható tálba tesszük, majd rájuk öntjük a tejet, és belereszeljük a megtisztított fokhagymát. Ha ezzel elkészültünk, lefedjük, és hűtőbe tesszük 2-3 órára. Ezután a pihentetett hússzeleteket lecsepegtetjük, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd nagy lángon kérget sütünk benne a szeletek mindkét oldalára 1-1 perc alatt, majd a a hússzeleteket áttesszük egy vékonyan kiolajozott tepsibe, és ráreszeljük a mozzarella sajtot. Ezek után alufóliával lefedve puhára sütjük 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt, majd amikor már teljesen megpuhult a karaj, levesszük róla a fóliát, és rágrillezzük a sajtot.
    2. Miközben sül a karaj, az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és phuára főzzük annyi vízben, amennyi pont ellepi. A felesleges vizet leöntjük róla, és még melegen összetörjük krumplinyomóval. Sóval, borssal és egy kevés szerecsendióval ízesítjük, majd hozzákeverjük a puha vajat is.
    3. Végül a sajtos karajt az édesburgonya-pürével tálaljuk, valamint tetszőleges salátával, és díszítsük egy kevés felkarikázott újhagymazölddel is. 

    SERPENYŐS KARAJ ZÖLD SALSÁVAL 

    MAJORANNÁS KARAJ 

    SONKÁVAL GÖNGYÖLT KARAJ BUNDÁBAN 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin