Elkészítés: Először a salátát készítjük el, fogyasztás előtt 2-3 órával, de egész éjszaka is a hűtőben maradhat. Jól lehűl és az ízek összeérnek.
A zöldségeket tálban összekeverjük, az öntet hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk, és a salátával összeforgatjuk.
A húst megmossuk, sózzuk, a kétféle borssal megszórjuk. Kb. fél órát pihentetjük.
Felforrósítjuk az olívaolajat, és a húsokat kétszer-háromszor megforgatva pirosra sütjük. Ha pikánsabb ízt szeretnénk elérni, akkor kevés vörösbort önthetünk sütéskor az olaj pótlásaként.
Tálaláskor a behűtött salátát a tányér közepére halmozzuk, mellé tesszük a húst. Ízlés szerinti körettel tesszük az asztalra. (Én ez alkalommal héjában sült burgonyát tálaltam az étel mellé.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre