Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült karaj céklasalátával

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 szelet karaj
  • őrölt bors
  • citrombors
  • olívaolaj a sütéshez
  • A céklasalátához:
  • 20 dkg cékla reszelve vagy csíkokra vágva
  • 30 dkg fejeskáposzta gyalulva
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • Az öntethez:
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • fél kávéskanál őrölt bors
  • 1 dl almaecet
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt kömény

Elkészítés

Elkészítés: Először a salátát készítjük el, fogyasztás előtt 2-3 órával, de egész éjszaka is a hűtőben maradhat. Jól lehűl és az ízek összeérnek.
A zöldségeket tálban összekeverjük, az öntet hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk, és a salátával összeforgatjuk.

A húst megmossuk, sózzuk, a kétféle borssal megszórjuk. Kb. fél órát pihentetjük.

Felforrósítjuk az olívaolajat, és a húsokat kétszer-háromszor megforgatva pirosra sütjük. Ha pikánsabb ízt szeretnénk elérni, akkor kevés vörösbort önthetünk sütéskor az olaj pótlásaként.

Tálaláskor a behűtött salátát a tányér közepére halmozzuk, mellé tesszük a húst. Ízlés szerinti körettel tesszük az asztalra. (Én ez alkalommal héjában sült burgonyát tálaltam az étel mellé.)

Ezek is érdekelhetnek

Friss