Elkészítés: A joghurthoz hozzáadjuk a reszelt uborkát, a zúzott fokhagymát, sót borsot, olajat, az erős paprikát és a ketchupot, jól összekeverjük.
A hússzeleteket gyengén kiveregetjük, kissé sózzuk, beleforgatjuk a joghurtos pácpa. A karajszeleteket áttesszük tűzálló vagy kerámia tálba, mégpedig úgy, hogy félig fedjék egymást, majd az összes mártást ráöntjük, alufóliával befedjük, és 1 napig a hűtőszekrényben érleljük.
Másnap sütés előtt levesszük a fóliát, majd a húsra szórjuk az elmorzsolt leveskockát, valamint a reszelt sajt egy részét. Ismét lefedjük, előmelegített forró sütőbe téve nagy lángon kb. 30 percig pároljuk. Ekkor a fóliát eltávolítjuk, alacsony hőfokon pároljuk mindaddig, amíg a hús puha nem lesz, ez kb. újabb 30 perc. Befejezésként bőven megszórjuk a reszelt sajttal, és ropogós pirosra sütjük.
Főtt tésztával tálaljuk, pl. tollhegy, spagetti stb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre