Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült kacsaszárnytő fehérboros párolt káposztával

75 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 4 db kacsaszárnytő
  • őrölt fekete bors
  • méz
  • 2 ek kacsazsír
  • 0,5 db fehérkáposzta
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk cukor
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 mk köménymag
  • 0,5 dl fehérbor
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

  1. A kacsaszárnytőket megsózzuk, megborsozzuk, mézzel  meglocsoljuk. A káposztát legyaluljuk. A hagymákat feldaraboljuk. Egy tepsit kacsazsírral kikenünk, rárakjuk a kacsaszárnytő darabokat, ezekre is teszünk zsírt. Berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és, időnként saját zsírjával meglocsolva, pirosra sütjük.
  2. Egy serpenyőben megpirítjuk a köménymagot, kacsazsírt adunk hozzá, ezen megdinszteljük a hagymákat, és cukorral karamellizáljuk. Ráöntjük az ecetet és a fűszereket, összepároljuk. Amikor már majdnem puha, ráöntjük a fehérbort is. 


 

Megjegyzés

Olcsó anyagból fejedelmi étel. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss