Előkészítés: A kacsamellet kicsontozzuk, a filéket megmossuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Bedörzsöljük sóval, borssal, szerecsendióval.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kacsamellfiléket a sütő rácsára helyezzük bőrös felükkel felfelé. A rács alá betoljuk a tepsit, 1 pohár vizet öntünk bele, és 15 percig sütjük a húst. Megfordítjuk, és újabb 15-20 percig sütjük, kivesszük, és melegen tartjuk. Az őszibarackot meghámozzuk, kevés vízzel és cukorral kompótot készítünk, azaz 4-5 percig főzzük a barackot. Majd lecsepegtetjük, megszórjuk sóval, borssal, őrölt fahéjjal. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük az őszibarackot, megforgatjuk benne, majd leöntjük a cseresznyepálinkával, és meggyújtjuk. A kacsamellfiléket kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, mellétesszük a flambírozott őszibarackot, és megöntözzük az őszibarack sütéséből visszamaradt lével.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre