Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült kacsamell rumos szilvával

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük. Bedörzsöljük sóval, borssal, megszórjuk chilivel.

A megtisztított fokhagymát szeletekre vágjuk. A megmosott szilvát kimagozzuk, lecsepegtetjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Tűzálló tábla öntjük az olajat, felforrósítjuk, és a kacsamellek mindkét oldalát szép pirosra megpirítjuk benne. Ezután kevés vizet (húslevest) öntünk alá, hozzáadjuk a fokhagymát, lefedjük alufóliával, és a sütőben kb. 45 perc alatt puhára pároljuk. Levesszük róla a fóliát, a hőfokot 220 fokra kapcsoljuk, és a húst kb. 10 perc alatt megpirítjuk.

A szilvát lábasba tesszük, hozzákeverjük a cukrot, beletesszük a rumot, felforraljuk, majd kb. 5-10 percig főzzük, hogy a héj még a szilván maradjon, majd fűszerezzük a friss gyömbérrel és friss rozmaringgal.

A kacsamellet felszeleteljük, a szilvával körítve tálaljuk. Adhatunk hozzá párolt rizst is.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek